Hovedsponsor

Berg Sparebank

Gullsponsor

Halden SpareBank1

Spenst

Kynningsrud

Jensen & Scheele Bil

Cato Ringstad

Halden Arbeiderblad

Umbro

Sølvsponsor

Thon

Haby

BDO

Bronsesponsor

Leif Grimsrud

Odin Media

Radio Prime

Skilt & Fasadehjelpen

Øvrige samarbeidspartnere

En svært nyttig ”treningskamp”

Av Petter Jacobsen


De siste serierundene av 3. divisjon har blitt som treningskamper å regne for Kvik Halden etter at seriemesterskapet ble sikret for to uker siden. Gårsdagens kamp borte mot Sarpsborg Sparta 2 ble av den svært nyttige sorten.
Trykk her for å se videoreportasje fra kampen på Kvik-TV


Kvik Halden møtte et godt Spartamannskap som stilte med ni spillere fra A-lagstroppen fra start. På den lille treningsbanen ved siden av Sarpsborg stadion gjorde begge lag et forsøk på å trille ballen i laget og det var en god 3. divisjonskamp vi så. Særlig i første omgang.

To mål fra to kjemper
For andre omgang ble veldig amputert for Kvik Halden som like før pause fikk Sindre Kjos-Wenjum utvist på grunn av noen uheldige gloser i retning dommeren. Heldigvis hadde gjestene skaffet seg et godt utgangspunkt for andreomgangen med to scoringer før pause. 0-1 kom etter en feil av Sparta Sarpsborg midt på Kvik Haldens banehalvdel. Per Herman Puck snappet ballen og førte den nærmere 70 meter ned til kortlinja. Foran mål fant han den nybakte pappaen, Bjarte Vatlestad, som satte tåspissen på ballen. Vatlestad ble altså pappa samtidig som Kvik Halden slo Ås på Halden stadion i forrige serierunde. Da lurte vi selvsagt på hva som er best mellom å bli pappa eller å score mot Sarpsborg Sparta 2.
- Jeg må vel si at pappaopplevelsen ligger hakket over, gliste han.
Etter 36 minutters spill var det på slutten av en serie med fire hjørnespark at Magnus Henriksen raget høyest i feltet og skallet inn 0-2 foran den to hoder lavere Spartakeeperen.

Utvist før pause
Kvik Halden hadde fire målsjanser i første omgang. Det samme hadde Sparta som sikkert følte det litt urettferdig at bortelaget gikk til pause med ledelse. Men like før hvilen skjedde det som skulle bli avgjørende for kampbildet i andre omgang. Først satte Sindre Kjos-Wenjum inn en susende takling på en Spartaspiller for deretter å klappe ironisk mot dommeren. For det ble han tildelt gult kort og i det dommeren viste det gule kortet svarte Kjos-Wenjum med noen gloser som fikk dommeren til å grave i baklomma. Dermed er Sogndølingen sannsynligvis ferdig for sesongen.

Tøff andreomgang
Det tok bare åtte minutter for Spartas rekrutter å redusere til 1-2 i andre omgang. Deretter produserte vertene målsjanse etter målsjanse og Thomas Sandem fikk virkelig kjørt seg som Kviks bakerste mann. Kvik Halden med ti mann hadde ikke mye å stille opp med mot fotrappe Spartaspillere og klarte bare å skape tre, fire angrep i løpet av de siste 45 minuttene. Innbytter Kristoffer Sundt fikk en gyllen mulighet til å avgjøre kampen helt på slutten, men isteden kom utligningen fra hjemmelaget etter et utspark fra keeper som ble den assisterende pasninga. Målet kom på overtid i andre omgang og var så absolutt fortjent. Til tross for fem minutter tillegg og vel så det endte kampen 2-2.

Fin trening
At det bare ble ett poeng i denne kampen er jo helt ubetydelig. Mer betydningsfullt er det at laget ble testet under vanskelige forutsetninger.
- Det som er allright er at når vi får en mann utvist må vi gjøre en del justeringer som fort kan skje også i en kvalikkamp. Det koker litt, dommeren gir et rødt kort og det er en del situasjoner som er ujevne begge veier. Men det er absolutt fin trening å få inn trøkket og mentaliteten som må til for at vi skal vinne fotballkamper, sier Kviketrener Christer Arnesen.

God sisteskanse
Thomas Sandem har stått mye mellom stengene denne sesongen og sett på flott angrepsspill i motsatt ende av banen. Men i dag ble han virkelig varm i trøya.
- Det var kjempegøy endelig å få litt å gjøre. Det er ikke akkurat denne sesongen jeg har hatt mest å gjøre og når det da først kommer et skudd så er en som regel kaldt og litt umotivert. Så det å være med i en kamp i 90 minutter igjen, det var bra, mente Sandem som kan bli meget viktig for haldenserne i kvalspillet.
- At vi ikke taper kampen i dag er vel i bunn og grunn hans skyld, skryter Arnesen.

Det gjenstår dermed kun en kamp av seriespillet 2008. Den spilles mot Hærland på Risum kunstgress førstekommende lørdag.Trykk her for å se flere videoer på Kvik-TV

Trykk her for å se bilder fra kampen i Galleri Kvik


Les mer om kampen på:
ha-halden.no
sarpsborgfotball.no


Fakta:
Sarpsborg Sparta FK 2 – Kvik Halden FK
Sarpsborg 2 – 6. oktober 2008

Resultat:
2-2 (0-2)

Målsjanser:
10-5

Scoringer:
0-1 Bjarte Vatlestad (14)
0-2 Magnus Henriksen (36)
1-2 Faton Zahiri (53)
2-2 Stian Andersrød (90)

Gule kort:
Ingen

Røde kort:
Sindre Kjos-Wenjum, Kvik Halden FK

Tilskuere:
50

Startoppstilling (bytter i parentes):
Thomas Sandem – Lukasz Lubieniecki, Arthur Faranczuk, Magnus Henriksen, Kjetil Andreassen – Anders Viken (Kristoffer Sundt, 83. min), Esteban Reyes, Sindre Kjos-Wenjum, Per Herman Puck (Martin Torp, 64. min) – Shariar Ghaderifar (Lirim Rufati, 45. min) og Bjarte Vatlestad.

Kampoppsett
Tabell
Spillerstatistikk


25. serierunde, 3. divisjon
Borgar – Lisleby, 2-2
Greåker – Selbak, 6-3
Mysen – Rygge, 6-2
Hærland – Askim, 2-4
Trøgstad/Båstad – Sprint-Jeløy 2, 2-3
Sarpsborg Sparta 2 – Kvik Halden, 2-2
Ås – Moss 2, 3-3


Diskuter A-laget
Les flere nyheter om A-laget

Tekst: Petter Jacobsen
Foto: Thor-Øivind Jacobsen
Publisert: 06.10.2008
 Neste A-kamp >   
Kampoppsett/tabell

Billetter/sesongkort
 
 Øvrige kamper >   
Rekrutt:
Junior:

Strupe direkte

Strupe akkurat nå

Overvåking levert av:
GDX

Banestatus: Åpent

Kvik-TV

billig nike free run billig nike free run sko nike free run billig billig nike free billig nike free run dame kjøp nike free run billig billig nike free run norge