Hovedsponsor

Berg Sparebank

Gullsponsor

Halden SpareBank1

Spenst

Kynningsrud

Jensen & Scheele Bil

Cato Ringstad

Halden Arbeiderblad

Umbro

Sølvsponsor

Thon

Haby

BDO

Bronsesponsor

Leif Grimsrud

Odin Media

Radio Prime

Skilt & Fasadehjelpen

Øvrige samarbeidspartnere

Seieren glapp på overtid

Av Petter Jacobsen


Kvik Halden hadde seieren dypt nede i lomma og hadde et godt utgangspunkt med 1-0 på hjemmebane i dagens kvalkamp til 2. divisjon. Men på over overtid utlignet Fram Larvik og fikk med seg et viktig bortemål til hjemmekampen.

Nervene stod i høyspenn. Stadionuret viste 90 minutter og dommeren signaliserte for tre minutter tillegg. Resultatet var 1-0 og Kvik Halden gjorde et taktisk bytte ved å sette inn Alexander Thon. Hjemmelaget så ut til å dra det hele i land, men tre minutter og 15 sekunder på overtid scoret Fram Larvik. 15 sekunder senere var kampen over og de tilreisende fra Larvik jublet som om opprykket allerede var sikret. Flere spurte seg hvorfor det ble lagt til så mye ekstra tid. Forklaringen fra dommeren var at Kviks siste bytte ble plusset på tilleggstiden etter at det var signalisert om tre minutter tillegg. En fair forklaring og helt etter regelboka.

Skuffelsen forsvant fort
Mens Fram Larvik og deres supportere jublet hemningsløst gikk hjemmelagets spillere og publikum slukøret av banen og bort fra stadion. I og med at bortemålsregelen gjelder skaffet Fram Larvik seg et godt utgangspunkt med 1-1 på bortebane. Men Kviks trener Ørjan Christiansen nektet å deppe av den grunn.
- Selvfølgelig er det kjipt å få den i trynet tre minutter og 15 sekunder på overtid, men det har vi ristet av oss allerede. Dette er et lag vi kan slå på bortebane og 1-1 er ikke noe dårlig utgangspunkt, sier han.

Takket for fremmøte
Kampen ble akkurat så nervepirrende, tett og jevn som forventet. Hele 1360 tilskuere fant veien til Halden stadion i regn og kjølig høstvær. Deriblant var det ca 400 fra Larvik og begge lags supportere skapte en flott ramme rundt kampen. Kviketreneren takket for støtten.
- Det var utrolig flott oppmøte! Vi takker alle som tok turen til stadion og håper mange har mulighet til å bli med til Larvik til helga.
En regntung gressmatte gjorde ikke forholdene enklere. Finspillet uteble og det ble en krig. Kvik Halden var det beste laget i krigen før hvilen og hadde flere gode muligheter. Men både Kjetil Andreassen og Jonas Faraasen Olsen brente sine sjanser. Etter 22 minutter kom den forløsende scoringen ved Sabri Khattab som etter en flott prestasjon sørget for nettsus.

I andre omgang ble hjemmelaget langt mer baktunge og de store målsjansene uteble. Fram Larvik på sin side hadde heller ikke det store spillet å tilby og det så lenge ut til å ebbe ut med 1-0. Helt til Espen Andresen utlignet for Fram tre minutter på overtid.

Trekker frem stopperparet
Kvik Halden hevet seg mange hakk fra de siste seriekampene og innsatsen fra de elleve utvalgte var det ingenting å si på.
- Det var en kjempeinnsats av hele laget. Skal jeg trekke fram noen må det bli stopperparet Jonas (Heli Hansen) og Arthur (Faranczuk). Dem stod i mot alt og var meget gode i duellspillet. I tillegg gjør Sabri Khattab en meget god jobb på midtbanen og scorer også det viktige målet, sier Ørjan Christiansen.

90 minutter gjestår
Dermed er de første 90 minuttene unnagjort av kvalifiseringa til 2. divisjon. Det gjenstår 90 minutter som skal spilles i Framparken om en uke. Vinneren av kampen rykker opp. Blir det 0-0 rykker Fram Larvik opp på bortemålsregelen. Står det 1-1 ved full tid blir det ekstraomganger og eventuelt straffespark. Ved alle andre uavgjortresultater rykker Kvik Halden opp. Nå venter den siste uka med trening før det hele avgjøres og sesongen 2008 avsluttes. Vi minner om at sist Kvik Halden spilte opprykkskvalifisering stod det 2-2 etter første kamp mot FFK 2. Da vant Fredrikstad 1-0 i Halden og rykket opp. Nå er det tid for revansje!

Trykk her for å se bilder fra kampen i Galleri Kvik


Les mer om kampen på:
ha-halden.no
op.no
framfotball.no


Fakta:
Kvik Halden FK – IF Fram Larvik

Resultat:
1-1 (1-0)

Scoringer:
1-0 Sabri Khattab (22)
1-1 Espen Andresen (90+3)

Gule kort:
Thomas Sandem, Per Herman Puck og Sabri Khattab, Kvik Halden FK
Jostein Jensen, Fram Larvik

Røde kort:
Ingen

Tilskuere:
1360

Startoppstilling (bytter i parentes):
Thomas Sandem – Lukasz Lubieniecki, Jonas Heli Hansen, Arthur Faranczuk, Magnus Henriksen – Sabri Khattab, Esteban Reyes, Kjetil Andreassen – Anders Viken (Lirim Rufati), Jonas Faraasen Olsen (Shariar Ghaderifar) og Per Herman Puck (Alexander Thon)

Spillerstatistikk

Diskuter A-laget
Les flere nyheter om A-laget

Tekst: Petter Jacobsen
Foto: Arild Skagen
Publisert: 18.10.2008
 Neste A-kamp >   
Kampoppsett/tabell

Billetter/sesongkort
 
 Øvrige kamper >   
Rekrutt:
Junior:

Strupe direkte

Strupe akkurat nå

Overvåking levert av:
GDX

Banestatus: Åpent

Kvik-TV

billig nike free run billig nike free run sko nike free run billig billig nike free billig nike free run dame kjøp nike free run billig billig nike free run norge