Hovedsponsor

Berg Sparebank

Gullsponsor

Halden SpareBank1

Spenst

Kynningsrud

Jensen & Scheele Bil

Cato Ringstad

Halden Arbeiderblad

Umbro

Sølvsponsor

Thon

Haby

BDO

Bronsesponsor

Leif Grimsrud

Odin Media

Radio Prime

Skilt & Fasadehjelpen

Øvrige samarbeidspartnere

Kjørte over Sprint-Jeløy

Av Petter Jacobsen


Etter en litt middelmådig kamp mot Borgar på torsdag var Kvik Halden tilbake på Kurland kunstgress i dag. Denne gang stod Sprint-Jeløy på motsatt banehalvdel og fikk kjenne smaken av Kvik Halden på sitt beste. En strålende fotballkamp fra haldensernes side endte med 3-0-seier.
Saken er oppdatert med video!


Selv om kampene mot Askim og Borgar har vært under pari har Kvik Halden også spilt to kamper hvor man virkelig har imponert. I første treningskamp mot Rakkestad fikk vi se trykket, løpskraften og innsatsviljen som Ørjan Christiansen annonserte tidligere i vinter. I dag var disse stikkordene så til de grader tilbake og det var skikkelig moro å se fotballkamp i fem minusgrader!

- Veldig bra kamp
- Dette var en veldig bra kamp. 3-0 mot Sprint-Jeloy er vi fornøyd med. Nå fikk vi tilbake den løpskraften vi sjøl mener vi må ha på plass for å levere og der var det veldig mye positivt i dag. Vi har mye bra angrepsspill, god kontroll defensivt og Sprint skaper ikke all verden. Alt i alt en veldig bra match, mente Ørjan Christiansen etter kampen.

Når spillerne viser en så ekstrem innsatsvilje som i dag blir det vanskelig å slå Kvik Halden. Ved flere anledninger vant haldenserne ballen høyt i banen og i flere minutter i strekk ble laget fra Jeløya trykket helt inn i egen sekstenmeter. Da måtte etter hvert også scoringen komme. Etter at både Kristoffer Solvang, Jan Arild Andersen og Mattis Bjørneby hadde hatt sine gigantsjanser var det Solvang som fant veien til nettmaskene etter 34 minutter. Med blant annet en sprudlende Jørgen La Coure Strand på venstrekanten, en giftig Solvang på topp og en midtbane med enorm løpsvilje skapte Kvik Halden flere farligheter før hvilen. Men marginene i avslutningsøyeblikket var ikke helt på rett side og dermed stod det bare 1-0 til pause.

Prøvespilte med scoring
Dardan Mehmeti er nær en overgang til Kvik Halden. En midtstopper av meget høy kvalitet som fikk spille samtlige 90 minutter i dagens kamp. I tillegg til kontrollert, sikkert og solid forsvarspill viste han fram sin hodestyrke i angrep ved å stange inn 2-0 på dødball ti minutter ut i andre omgang.

Etter halvspilt omgang kokte det over for Arthur Faranczuk etter at han ble felt i en duell i Kviks sekstenmeter. Det hele så nokså uforskyldt ut, men polakkens hevnaksjon sendte han rett i dusjen. Dermed var Mossingene i en periode nær redusering. Men til tross for Sprints forsøk på å ta seg tilbake i kampen var det Kvik Halden som scoret kampens siste mål. Kristoffer Solvang utnyttet en stor forsvarstabbe, kunne enkelt øke ledelsen og fastsatte sluttresultatet til 3-0.

God kamp på topp
Tomålsscorer Kristoffer Solvang var selvsagt fornøyd med kampen.
- Det var veldig artig å spille i dag. Vi klarte å justere presshøyden bra og var lojale mot arbeidsoppgavene våre. Det ble litt vanskeligere etter at vi fikk en mann utvist, men jeg synes alle jobba og løp bra, sa han.
Ørjan Christiansen var også fornøyd med spissvalget.
- Kristoffer fikk sjansen fra start i dag og gjorde en kjempekamp på topp, konstaterte Kviketreneren.

Om Kviks debutant, Dardan Mehmeti, hadde Christiansen følgende å si.
- Dardan viste at han kan tilføre Kvik Halden masse bra. Han har en veldig ro, er en typisk lederskikkelse, hadde gode oppspill, fin pasningsfot og ekstremt sterk i duellspillet og det er ikke noe å legge skjul på at vi ønsker han til klubben.
Mehmeti skal bestemme seg innen kort tid om han velger Kvik Halden eller ikke.

Neste kamp for haldenserne er også mot Sprint-Jeløy, på Risum kunstgress på lørdag. Årsaken til det er at Sprint stilte opp i dag på grunn av at Mellerud ved en misforståelse ikke kunne stille til kamp på Kurland. Sprint får dermed mulighet for revansje allerede om en uke, mens det blir spennende å se om Kvik Halden klarer å følge opp to flotte omganger fra i dag.

Trykk her for å se bilder fra kampen i Galleri Kvik


Klikk på bildet for å se video!

Les mer om kampen på:
sprint-jeloy.no


Fakta:
Kvik Halden – Sprint-Jeløy
Kurland kunstgress – 15. Februar 2009

Resultat:
3-0 (1-0)

Målsjanser:
10-4

Scoringer:
1-0 Kristoffer Solvang (34)
2-0 Dardan Mehmeti (55)
3-0 Kristoffer Solvang (85)

Gule kort:
Ett til Sprint-Jeløy
Jan Arild Andersen, Kvik Halden

Røde kort:
Arthur Faranczuk, Kvik Halden

Tilskuere:
30

Startoppstilling (bytter i parentes):
Vegard Svendsen – Lukasz Lubieniecki, Arthur Faranczuk, Dardan Mehmeti, Jonas Heli Hansen – Jan Arild Andersen (Sindre Kjos-Wenjum, 52. min), Sabri Khattab, Faton Hoti – Jørgen La Coure Strand, Kristoffer Solvang og Mattis Bjørneby (Kristoffer Sundt, 65. min)

Kampoppsett

Diskuter A-laget
Les flere nyheter om A-laget

Tekst: Petter Jacobsen
Foto: Petter Jacobsen
Publisert: 15.02.2009
 Neste A-kamp >   
Kampoppsett/tabell

Billetter/sesongkort
 
 Øvrige kamper >   
Rekrutt:
Junior:

Strupe direkte

Strupe akkurat nå

Overvåking levert av:
GDX

Banestatus: Åpent

Kvik-TV

billig nike free run billig nike free run sko nike free run billig billig nike free billig nike free run dame kjøp nike free run billig billig nike free run norge