Hovedsponsor

Berg Sparebank

Gullsponsor

Halden SpareBank1

Spenst

Kynningsrud

Jensen & Scheele Bil

Cato Ringstad

Halden Arbeiderblad

Umbro

Sølvsponsor

Thon

Haby

BDO

Bronsesponsor

Leif Grimsrud

Odin Media

Radio Prime

Skilt & Fasadehjelpen

Øvrige samarbeidspartnere

Forsvarstrøbbel mot KFUM

Av Petter Jacobsen


Påskevær og godt med plussgrader i solsiden skapte en flott ramme rundt dagens treningskamp mot KFUM på Ekeberg. Det ble en sjanserik og severdig fotballkamp der lagene fulgte hverandre tett fra start til slutt. Dessverre ble det tap 4-3 for Kvik Halden.

Mens en skiløper etter den andre passerte forbi lå kunstgresset helt snøfritt og idyllisk mellom enorme brøytekanter på Ekeberg. Mens mannen i skiløypa koste seg med vinteren og nåtida foregikk forberedelser til noe langt, langt viktigere der snøen var godt frest bort. Sabri Khattab hadde for anledningen til og med funnet fram shortsen.

KFUM sjokkåpnet
Men i åpningsminuttene ble Kvikespillerne statister, mens KFUM briljerte med flott angrepsspill. Før folk hadde fått summa seg på KFUM-Arena hadde hjemmelaget skapt to gedigne målsjanser. Det var derfor fullt fortjent da ledermålet kom etter 12 minutter. Mattis Bjørneby svarte med Kvik Haldens første målsjanse like etter, men den første halvtimen var KFUM flere hakk bedre og var flere ganger nær ved å øke ledelsen. Isteden var det Jonas Faraasen Olsen som sørget for balanse i regnskapet etter en scoring som bare Jonas klarer å få til. Helt alene kjempet han mot tre mann på hjørnet av sekstenmeteren nærmest kortlinja. På mystisk vis kjemper han seg inn på femmeteren og banker ballen i nettmaskene. 1-1. Som om ikke det var nok, headet Mattis Bjørneby knallhardt ballen i mål til 1-2 bare minuttet senere, totalt i mot spillets gang. KFUM kjempet seg til nok en målsjanse fem minutter før pause og det ga uttelling slik at lagene byttet side på stillingen 2-2.

Hevet seg i andre omgang
Bare seks minutter tok det før KFUM igjen tok ledelsen, men Kvik Halden var langt bedre med på notene i andre omgang samtidig som hjemmelaget ikke fikk pasningsspillet til å fungere like bra som før hvilen. Etter flere store målsjanser nettet Jonas Faraasen Olsen for andre gang etter 85 minutter og utlignet til 3-3. Dessverre klarte ikke haldenserne å holde unna denne gangen heller og etter en forsvarsglipp fikk Oslo-laget enkelt gå opp til 4-3. Da var 90 minutter spilt og overtidsminuttene ga ingen scoringer. Dermed endte det med seier 4-3 for KFUM.

-Varierer for mye
Ørjan Christiansen var godt fornøyd med kampen, men synes laget varierte for mye i prestasjonene.
- I de ti første minuttene av begge omgangen sliter vi med å henge sammen. Vi møter jo et veldig godt fotballag her i dag som er ballsikre og har god pasningskvalitet i laget. Så vi blir løpende litt i mellom i store deler av de periodene. Men vi henter oss inn igjen og spesielt de siste 20 minuttene av andre omgang er veldig bra spillemessig, mener Christiansen som selvsagt ikke var fornøyd med å slippe inn fire mål.
- Vi er ruskete i forsvarspillet, spesielt i de dårlige periodene av kampen, og KFUM får slått altfor enkelt inn bak oss. Det er fire veldig enkle baklengsmål og det er negativt, men bortsett fra det er jeg godt fornøyd med kampen.

Neste treningskamp spilles på Risum kunstgress neste lørdag mot Selbak.

Trykk her for å se bilder fra kampen i Galleri Kvik


Klikk på bildet for å se video!

Fakta:
KFUM – Kvik Halden
KFUM-Arena – 28. februar 2009

Resultat:
4-3 (2-2)

Målsjanser:
12-7

Scoringer:
1-0 KFUM (12)
1-1 Jonas Faraasen Olsen (35)
1-2 Mattis Bjørneby (36)
2-2 KFUM (39)
3-2 KFUM (51)
3-3 Jonas Faraasen Olsen (85)
4-3 KFUM (90)

Gule kort:
Ett til KFUM

Røde kort:
Ingen

Tilskuere:
20

Startoppstilling (bytter i parentes):
Vegard Svendsen – Lukasz Lubieniecki, Dardan Mehmeti, Arthur Faranczuk, Jonas Heli Hansen (Eirik Paulsen, 45. min) – Faton Hoti (Rasmus Bjærum, 69. min), Jan Arild Andersen (Sindre Kjos-Wenjum, 65. min), Sabri Khattab – Mattis Bjørneby, Jonas Faraasen Olsen og Jørgen La Coure Strand (Kristoffer Sundt, 65. min)

Kampoppsett

Diskuter A-laget
Les flere nyheter om A-laget

Tekst: Petter Jacobsen
Foto: Heidi Haukenes Karud
Publisert: 28.02.2009
 Neste A-kamp >   
Kampoppsett/tabell

Billetter/sesongkort
 
 Øvrige kamper >   
Rekrutt:
Junior:

Strupe direkte

Strupe akkurat nå

Overvåking levert av:
GDX

Banestatus: Åpent

Kvik-TV

billig nike free run billig nike free run sko nike free run billig billig nike free billig nike free run dame kjøp nike free run billig billig nike free run norge