Hovedsponsor

Berg Sparebank

Gullsponsor

Halden SpareBank1

Spenst

Kynningsrud

Jensen & Scheele Bil

Cato Ringstad

Halden Arbeiderblad

Umbro

Sølvsponsor

Thon

Haby

BDO

Bronsesponsor

Leif Grimsrud

Odin Media

Radio Prime

Skilt & Fasadehjelpen

Øvrige samarbeidspartnere

Sensasjon i Kvik Open!

Av Ørjan Christiansen


Omsider var det duket for årets prestisjetunge golfturnering for Kvik Haldens a-lag. Turneringen har blitt en tradisjon og årets utgave var den sjette bataljen siden oppstarten en høstdag i 2003.

Årets turnering virket i utgangspunktet usedvanlig åpen, og det var svært vanskelig å peke ut favorittlagene i forkant. Man kunne imidlertid ikke komme utenom lag 2 og 5 med henholdsvis Heli og Kjos i spissen. Begge drev i forkant av turneringen storstilt lobbyvirksomhet for ikke å havne på samme lag. Spesielt Heli var tidlig ute (mai) og la veto om å slippe Kjosen på sitt lag. Det slapp de. Kjos var kjempehappy med liraren Mattis og like så Jokke som hadde forutsetningene for godt håndarbeid i orden, mens Heli endte opp med en ringrev i Martin og en debutant i Dardan.

De to nevnte har for øvrig benyttet morgen til kveld til trening de siste månedene, og Halden Golfklubb ble forbauset da Kjos/Heli i tillegg dukket opp med bag og baller kl 0800 tirsdag morgen. Kvik’s klubbhus fikk også flere etterlysninger via telefon både fra arbeidsgiver og høgskole, men gutta hadde tydeligvis gjort en knallhard prioritering.

Fjorårets turnering ble som vi husker avgjort på den nervepirrende måten, og etter flere omspill på siste hull sto ”Trenernes lag” igjen som vinnere. Evigunge Christiansen følte derfor et visst forventningspress, og på papiret så laget meget sterkt ut med en miks av teknikk og stor rutine. Han var nemlig flankert av fotrappe Puck og stålmannen Faranzcuk, og på tross av at polakken aldri hadde tatt i en kølle (golf…) hadde man håp om prestasjoner på greenen etter mange timer med minigolf. Et ungt og inspirert lag med egypterfolen Khattab, Håkon og MO ”KO” Olavesen ble sett på som store outsidere sammen med laget bestående av Tærtur, Faton og La Coure. De sistnevnte hadde både gener, balltalent og kvalitet nok til å blande seg inn helt i toppsjiktet. Lag 3 med Solvang i front, understøttet av Rasmus og Vegard forventet man ville konsentrere seg om ”Beste Outfit”. De fikk imidlertid uventet konkurranse av laget til Magnus som hadde fått med seg enda en debutant for dagen i Josef, samt Esteban som har bevist god håndtering med både små og store baller. For, nemlig totalt motsatt fra tidligere år, demonstrerte Magnus allerede ved første utslag på lagoppsett, vær og dårlig treningsgrunnlag og forsøkte etter beste evne og tone ned forventningene til eget spill. Både publikum og deltagere tok hintet, og skjønte etter nærmere øyekast at Henriksen med ny lue,passende og matchende rødlig antrekk, at han ville påvirke sitt lag til å ta opp ”Outfit” kampen med Solvang’s &Co. At dette var planlagt godt i forveien er det ingen tvil om, for at Magnus nok hadde satt klare krav til ungutten Josef om antrekk var det heller ingen tvil om, der han stilte i hvite cord jeans og riktig markert overdel.

Etter at de første hullene var putta ut, pekte det seg raskt ut at en seier ville stå mellom de to store favorittene. Nivået var skuffende svakt, og flere av laga lå allerede flere slag over par bare halvveis ut i ”løypa”. Det er heller ingen tvil om at lagene uten oppvarming, kunne bli hardt rammet av starthull. For lag 1 var dette uten tvil utslagsgivende, og starten med 2 over kunne aldri hentes inn på tross av Faranczuk’s fantastiske 8 meters putt etter å ha vurdert og lest terrenget på en fortreffelig måte. Etter dette konsentrerte polakken seg mest om å vise sin kompetanse på soppsorter, og forklarte med stor inspirasjon hvilke sopper som ble god middag.

De siste hullene inn mot klubbhuset ble for de fleste en noe uinspirert sluttspurt. Lagene samlet seg en etter en på klubbhuset etter å ha hullet ut, men oppdaget at Heli’s menn fortsatt var ute i felten. Både medier og pressekonferanser ble unnagjort før det siste laget kom seg inn, og diskusjonene gikk flittig rundt diskvalifisering og juks. Det viste seg imidlertid at de allikevel var et slag bak tetlaget, og dermed var det hele avgjort.

Sensasjon kan være en drøy beskrivelse med tanke på alle treningstimene spesielt Kjos har lagt ned den siste perioden, men det er ingen tvil om at det var en typisk oddsbombe at laget som var skrudd sammen av en stykk ekte hafslobøgding, en ”glætt” larviking og en halvglætt haldenser skulle stikke av med seieren. Premieutdelingen vil bli foretatt på et senere tidspunkt, og den endelige resultatlista ser du under.

Årets Kvik Open går ikke inn i historien som verken den mest velspilte eller spennende, men like fullt ble det et kjærkomment avbrekk fra fotballskoa for gutta. Verken resultat eller tabell lyver sies det, så vi får konkludere med at det beste laget vant også denne gang.

Over og ut, nå er det større baller som gjelder igjen, så gleder vi oss til neste års turnering.

Resultater:
1. Flight 5 (Sindre Kjos-Wenjum, Mattis Bjørneby og Joachim Langvik)
2. Flight 2 (Jonas Heli Hansen, Dardan Mehmeti og Martin Torp)
3. Flight 1 (Ørjan Christiansen, Per Herman Puck og Arthur Faranczuk)
3. Flight 4 (Sabri Khattab, Håkon Bukholm og Mats Olavesen)
4. Flight 3 (Kristoffer Solvang, Rasmus Bjærum og Vegard Svendsen)
4. Flight 7 (Kristoffer Sundt, Faton Hoti og Jørgen La Coure Strand)
5. Flight 6 (Magnus Henriksen, Josef Myhren Bouchleh og Esteban Reyes)

Tekst: Ørjan Christiansen
Foto: Morten Jacobsen
Publisert: 02.09.2009
 Neste A-kamp >   
Kampoppsett/tabell

Billetter/sesongkort
 
 Øvrige kamper >   
Rekrutt:
Junior:

Strupe direkte

Strupe akkurat nå

Overvåking levert av:
GDX

Banestatus: Åpent

Kvik-TV

billig nike free run billig nike free run sko nike free run billig billig nike free billig nike free run dame kjøp nike free run billig billig nike free run norge