Hovedsponsor

Berg Sparebank

Gullsponsor

Halden SpareBank1

Spenst

Kynningsrud

Jensen & Scheele Bil

Cato Ringstad

Halden Arbeiderblad

Umbro

Sølvsponsor

Thon

Haby

BDO

Bronsesponsor

Leif Grimsrud

Odin Media

Radio Prime

Skilt & Fasadehjelpen

Øvrige samarbeidspartnere

Et langt steg mot opprykkskval!

Av Petter Jacobsen


Kvik Halden vant 5-1 i den viktige hengekampen mot Sarpsborg 08 2 og skaffet seg et sekspoengs forsprang i toppen av 3. divisjon. Med fire kamper igjen å spille skal mye til om det ikke blir Vestfoldtur også denne høsten.
Video med alle målene kommer i kveld!


Før kampen hadde Ørjan Christiansen satt fokus på dødballer og det var nettopp på en dødball Kvik Halden tok ledelsen.
- Vi bestemte oss for å trøkke skikkelig på i boksen og være fandenivoldske innenfor sekstenmeteren.
Ledermålet kom på hjørnespark der Sabri Khattab til slutt fikk dytta ballen over målstreken.
- Det var deilig å kunne slippe skuldrene litt ned og like etter skaper vi jo to gigantsjanser med Mats (Olavesen) som skyter i tverrliggeren fra to meter og Sabri som brenner et straffespark, forteller Ørjan Christiansen.
Men hjemmelaget fortsatte å jage og en revansjesugen Sabri Khattab var hjernen bak et fantastisk angrep. Han sendte en flott stikker til Ole Morten Unum som fikset 2-0 med en lekker avslutning.
- En komfortabel ledelse til pause, men Sarpsborg var på ingen måte ufarlige og vi var ikke helt på nett defensivt. Vi slet noe med balansen i forsvar når vi sjøl var i angrep og kunne blitt straffa for det.

Seiersvant
Etter 73 minutter reduserte gjestene på hjørnespark, men i minuttene som fulgte beviste Kvik Halden hvilken moral som bor i laget. Det tok bare ett minutt før Faton Hoti fikset ny tomålsledelse for haldenserne og enda et lite minutt senere var det Benjamin Yacoub som scoret sitt første a-lagsmål og punkterte kampen til 4-1.
- Jeg er imponert over mentaliteten etter at vi fikk 2-1 i trynet på et ugunstig tidspunkt. At vi får 3-1 og 4-1 like etter vitner om god sjøltillit og et jag og en enorm vilje til å rette opp egne feil, skryter Kvik-treneren.
- Dette er jo et lag som omtrent ikke vet hvordan det er å tape. Vi har tapt to kamper i år mot Moss 2 og Stabæk og da er det viktig å kunne vise at vi kan reise oss når vi får oss noen støkker. Sabri revansjerte seg kraftig etter straffemissen og hele laget revansjerte seg når Sarpsborg reduserte.
Sju minutter før slutt satte Magnus Henriksen punktum med 5-1. Et solid resultat mot en god motstander.

Herjet som Road Runner
- Alt i alt er jeg kjempefornøyd med innsatsen. Vi spiller god fotball i store deler og vinner mot et lag som absolutt er gode nok til å gi oss skikkelig kamp. For Sarpsborg stilte et solid mannskap, ikke noe svekka andrelag, oppsummerer Christiansen som skryter av samtlige spillere.
- Det var en rekke gode enkeltmannsprestasjoner. Spesielt må jeg trekke fram Dardan (Mehmeti) som rydder opp i stor stil i midtforsvaret. Han har hatt en fantastisk sesong og vi må bare være sjeleglade for at Fredrikstad ville gi vekk han. Han slutter ikke å imponere meg! I tillegg har vi Jørgen (La Coure Strand) som virkelig holder lekestue. Han kosa seg og det var moro å se på.
Christiansen sammenligner La Coures innsats i går med Looney Tunes Road Runner og med den entusiasmen og spinnville løpskapasiteten til Road Runner (eller Bippe Stankelben som har kalles på norsk) kan de som ikke satt på tribunen i går forestille seg hvordan det var. (Se video under!)
- Bipp bipp, svusj, forklarer Christiansen med stor entusiasme!Tar ikke av
Men med seks poengs forsprang i toppen av tabellen vil Ørjan Christiansen likevel ikke ta helt av.
- Det var selvsagt en lettelse med seier i går i og med at så mye stod på spill, men jeg vil likevel krystallklart presisere at det er fire kamper igjen av sesongen. Vi har ny kamp mot Askim på lørdag der vi må gjøre jobben. Utgangspunktet er enkelt. Vi må vise respekt og ta motstanderen på alvor selv om alt ser veldig lyst ut nå. Vi kan bare gå ett år tilbake for å se hva det mentale kan gjøre med oss. Effekten av gårsdagens seier mot Sarpsborg skal vi få på lørdag. For tar vi ikke Askim på alvor så taper vi. Vi holder oss på jorda og det er ikke vits å prate om kvalifisering og opprykk før vi er ferdig med serien, avslutter Ørjan Christiansen.

Husk å stemme på Kvik Haldens beste spiller i avstemninga til venstre på siden!Klikk på bildet over for å se høydepunktene fra kampen

Les mer om kampen på:
ha-halden.no
sa.no

Fakta:
Kvik Halden – Sarpsborg 08 2
Halden stadion – 16. september 2009

Resultat:
5-1 (2-0)

Målsjanser:
13-4

Scoringer:
1-0 Sabri Khattab (25)
2-0 Ole Morten Unum (40)
2-1 selvmål (73)
3-1 Faton Hoti (74)
4-1 Benjamin Yacoub (75)
5-1 Magnus Henriksen (83)

Gule kort:
Tobias Henanger, Sarpsborg 08 2

Røde kort:
Ingen

Tilskuere:
221

Startoppstilling (bytter i parentes):
Thomas Sandem – Magnus Henriksen, Dardan Mehmeti, Jonas Heli Hansen, Per Herman Puck – Faton Hoti, Arthur Faranczuk, Sabri Khattab (Mattis Bjørnby, 76. min) – Mats Olavesen (Kristoffer Solvang, 80. min), Ole Morten Unum (Benjamin Yacoub, 57. min) og Jørgen La Coure Strand.

Kampoppsett
Tabell
Spillerstatistikk

Diskuter A-laget
Les flere nyheter om A-laget

Tekst: Petter Jacobsen
Foto: Morten Jacobsen
Publisert: 16.09.2009
 Neste A-kamp >   
Kampoppsett/tabell

Billetter/sesongkort
 
 Øvrige kamper >   
Rekrutt:
Junior:

Strupe direkte

Strupe akkurat nå

Overvåking levert av:
GDX

Banestatus: Åpent

Kvik-TV

billig nike free run billig nike free run sko nike free run billig billig nike free billig nike free run dame kjøp nike free run billig billig nike free run norge