Hovedsponsor

Berg Sparebank

Gullsponsor

Halden SpareBank1

Spenst

Kynningsrud

Jensen & Scheele Bil

Cato Ringstad

Halden Arbeiderblad

Umbro

Sølvsponsor

Thon

Haby

BDO

Bronsesponsor

Leif Grimsrud

Odin Media

Radio Prime

Skilt & Fasadehjelpen

Øvrige samarbeidspartnere

Avsluttet med stil!

Av Petter Jacobsen


Siste seriekamp mot Sprint-Jeløy på bortebane skulle egentlig være den perfekte seriefinalen i 3. divisjon. Isteden avgjorde Kvik Halden serien for to uker siden og brukte lørdagens serieavslutning som et viktig ledd i oppkjøringa mot den første kvalkampen.

Verken Thomas Sandem, Lukasz Lubieniecki, Arthur Faranczuk, Sabri Khattab, Mats Olavesen eller Rune Lange var på banen i lørdagens kamp der Ørjan Christiansen sparte mange av sine sterkeste kort før neste ukes viktige opprykkskvalifisering mot Ørn Horten. I tillegg brukte Christiansen kampen til å trene på å ligge lavt i banen med fokus på god defensiv struktur. Det førte naturligvis til at det ikke ble noen underholdningsbombe på Bellevue, men Christiansen var likevel fornøyd med utbyttet av kampen.
- Vi hadde sju mann fra start som hadde spilt kamp dagen før og la taktikken opp deretter. En todelt taktikk der vi skulle få kampen inn i et bedagelig tempo, nekte rom og tvinge fram lange oppspill fra Sprint og ødelegge rytmen hos hjemmelaget. Jeg syns vi lyktes bra, men vi ble altfor baktunge i første omgang, forteller Christiansen og hadde rett i det.
Kvik Halden skapte knapt en eneste målsjanse i første omgang, mens Sprint-Jeløy kom til en del halvsjanser i tillegg til et langskudd som gikk i krysstolpen og ut.
- Vi gjorde noen endringer i andre omgang og fikk mer fart på kantene. Vi ønska å komme høyere i banen og da kom vi til noen flere målsjanser.

Hurtig matchvinner
I 87 minutter var det målløst på Bellevue i en tett og jevn kamp. Men med tolv minutter igjen å spille satte Christiansen inn jokeren Jørgen La Coure Strand.
- Jeg hadde bestemt meg for å prøve å holde stand til det gjenstod 15-20 minutter. Da satte vi inn Jørgen som skulle prøve å komme seg løs på løp i bakrom. Med tre minutter igjen var det akkurat det som skjedde og Jørgen løper jo i fra alt og alle. Han satte inn 1-0 og det var vi kjempefornøyde med, jublet Christiansen som beklaget at kampen ikke var spesielt publikumsvennlig, men som også var strålende fornøyd med å slå Sprint-Jeløy og få befesta at Kvik Halden var det klart beste laget i avdelinga.

Soleklar avdelingsseier
Sprint-Jeløys femte tap for sesongen gir Østsiden, som møter Mysen på mandag, muligheten til å kapre andreplassen i avdelinga. Uansett har Kvik Halden vunnet 3. divisjon avdeling Østfold med minst 13 poeng. Fasiten forteller om 23 seire, to uavgjort og ett eneste tap og en målforskjell på 99 scorede mål og kun ni baklengsmål.
- Ni baklengs på 26 kamper! Nå skal jeg være litt forsiktig med adjektivene, men det er intet annet enn fantastisk. Går vi inn og ser på hvert enkelt baklengsmål også så er det vel strengt tatt bare Sprint-Jeløy som har scoret mot etablert forsvar, sier Christiansen og har vel nesten rett i det.
- Vi har vært fryktelig gode defensivt. Thomas (Sandem) har vel hatt en grei jobb mellom stengene for det har stort sett vært en firer som har fungert strålende. Det er selvsagt en veldig god trygghet å ha med seg.

Årets to viktigste kamper gjenstår
For selv om seriespillet er over gjenstår sesongens to aller viktigste kamper. Kommende lørdag starter kvalifiseringsspillet til 2. divisjon og den første av i alt to kamper mot Ørn Horten. Christiansen sammenligner gjerne med fjoråret og forteller om en ekstremt motivert spillergruppe.
- Jeg trenger ikke gjøre noen ting. For med det trøkket og den mentaliteten vi har nå sitter spillerne bare og venter. Dem sitter i startgropa klare for å ta av. Det er en fantastisk entusiasme rundt å få spilt disse to kampene og jeg føler meg rolig og trygg på eget lag, forteller Christiansen.

Ikke gå glipp av første kvalkamp på Halden stadion mellom Kvik Halden og Ørn Horten lørdag 17. oktober kl. 14:00!

Husk å stemme på Kvik Haldens beste spiller i avstemninga til venstre på siden!

Klikk her for bilder fra kampen i Galleri Kvik

Les mer om kampen på:
ha-halden.no
sprint-jeloy.no
moss-avis.no

Fakta:
Sprint-Jeløy - Kvik Halden
Bellevue – 10. oktober 2009

Resultat:
0-1 (0-0)

Scoringer:
0-1 Jørgen La Coure Strand (87)

Gule kort:
Ingen

Røde kort:
Ingen

Tilskuere:
100

Startoppstilling (bytter i parentes):
Vegard Svendsen – Magnus Henriksen, Dardan Mehmeti, Jonas Heli Hansen, Per Herman Puck – Benjamin Yacoub (Faton Hoti, 17. min), Sindre Kjos-Wenjum, Mattis Bjørneby – Håkon Bukholm, Kristoffer Sundt (Kristoffer Solvang, 45. min) og Ole Morten Unum (Jørgen La Coure Strand, 78. min)

Kampoppsett
Tabell
Spillerstatistikk

26. serierunde, 3. divisjon
Sprint-Jeløy – Kvik Halden, 0-1
Rygge – Selbak, 12.10
Mysen – Østsiden, 12.10
Drøbak/Frogn 2 – Trøgstad/Båstad, 12.10
Rakkestad – Lisleby, 12.10
Ås – Sarpsborg 08 2, 12.10
Askim – Moss 2, 12.10


Diskuter A-laget
Les flere nyheter om A-laget

Tekst: Petter Jacobsen
Foto: Bent Skogli
Publisert: 10.10.2009
 Neste A-kamp >   
Kampoppsett/tabell

Billetter/sesongkort
 
 Øvrige kamper >   
Rekrutt:
Junior:

Strupe direkte

Strupe akkurat nå

Overvåking levert av:
GDX

Banestatus: Åpent

Kvik-TV

billig nike free run billig nike free run sko nike free run billig billig nike free billig nike free run dame kjøp nike free run billig billig nike free run norge