Hovedsponsor

Berg Sparebank

Gullsponsor

Halden SpareBank1

Spenst

Kynningsrud

Jensen & Scheele Bil

Cato Ringstad

Halden Arbeiderblad

Umbro

Sølvsponsor

Thon

Haby

BDO

Bronsesponsor

Leif Grimsrud

Odin Media

Radio Prime

Skilt & Fasadehjelpen

Øvrige samarbeidspartnere

Klubbens kretsmestere oppsummeres

Av Arild Skagen


Kvik Halden FKs juniorlag har nå lagt bak seg tidenes sesong som toppes med interkretsplass og spill mot en god samling av landets beste juniorlag til neste sesong. Kun ett tap i seriesammenheng sier sitt og tittelen var absolutt fortjent. Les statistikk og refleksjoner fra året sesong.

Etter å ha misset kretsmesterskapet i siste seriekamp mot Sarpsborg 08 i en sesong uten tap var det en revansjesugen gjeng som startet opp med åpne treninger før jul i 2008.

Som vanlig ble treningskampene åpnet med det etter hvert så prestisjetunge oppgjøret mot Moss FK. Kampen ender med en komfortabel seier til juniorgutta og vi aner allerede da en spennende vår. Vi gjennomfører 4 treningskamper til før seriestarten og vinner like så godt alle sammen. Tettest var oppgjøret mot Borgens 93 gjeng som satset hardt denne sesongen med spill både i gutte og juniorklassen.

Målsetninger
Det ble satt opp 3 målsetninger fra klubbens side som vi skulle prøve og leve opp til.

1. Kvalifisering til NM.
En merkelig måte og nå kvalifiseringen ble det siden vi gikk til semifinale i vårcupen med to kamper spilt, samtidig som vi fikk walkover på de to andre. Forøvrig ble Begby og Torp slått henholdsvis med storsifrene 5-1 og 8-0. Vi var da klare for semifinale, men kretsen ønsket ikke at de skulle bli spilt??
Dette medførte en del færre kamper enn vi ønsket men målet var jo nådd.

2. Nå så langt som mulig i NM.
Det ble en opptur i årets NM etter å ha røket ut allerede i første runde i 2008. Nesodden trakk vi til første runde og kampen ble spilt i vakre omgivelser på Nesoddens nye kunstgress. Etter en forrykende kamp mellom to jevne lag trakk vi til slutt det lengste strået og vant til slutt 3-2.
I andre runde gjestet Holmlia Risumbanen og vi vant med en bismak etter en oppførsel fra våre gjester vi aldri har sett maken til.
I 3 runde var vi så heldige å trekke interkretslederen Bærum til kamp på Kadettangen. Her tapte vi til slutt 1-3 i en kamp hvor vi overrasket motstanderen med vår oppofrende spillestil. Med litt mer is i magen fra enkelte spillere og trenere kunne kanskje utfallet blitt annerledes. Men vi hadde nådd 3 runde og gikk ut av cupen med høyt hevet hode. Bærum tok seg forøvrig til semifinale og i tillegg ble de nr 2 i interkretsserien.3. Vinne KM!
Etter en gjennomkjøring i vårkampene med kun avgitt poeng i uavgjortkampen mot Trosvik var vi i løpet av mai klare for kretsmesterskapet.
Vi gjennomførte også her kampene med stil og kunne etter 10 seiere en uavgjort og ett tap tituelere oss som verdige kretsmestere.

Klubben har dermed all grunn til og være stolte siden vi innfridde alle målsetninger som juniorlaget ble tildelt. Før sesongoppkjøringen var det heller ikke mange som hadde trudd at dette skulle gå, men med tidenes yngste juniorstall gikk det altså troll i ord. At vi har hatt en så ung stall fører også til at neste års stall vil bestå av mange som har vært med i år. 11 spillere har vært førsteårs juniorer og ut ifra årets stall har vi kun 3 spillere som er siste års juniorer. En god årgang er også på vei opp, her er det mange spennende talenter som forøvrig kjenner de andre meget godt.

Verdt å nevne er også at vi mistet 2 av våre mest sentrale spillere etter ferien. Aleksander Aasgaard ruslet over sarpefossen og satser på en karriere i SF08. Lagets kapetein Lars Petter Brevig flyttet til Oslo for å studere og spiller i dag for Manglerud.

Statistikk
Vi har gjennom sesongen gjennomført hele 148 fellestreninger, hvor Drilon Turkaj troner på toppen med ett treningsfremmøte på hele 93,9% Samme gutt har også deltatt i samtlige 36 kamper med juniorlaget. Imponerende!!


Totalt har 9 spillere over 80% i treningsfremmøte. Christian Børke og Martin Ingerø med 81,1. Simon Petersen endte på 83,1 mens Christoffer Grimstad endte på 84,5. Henrik Sjømo Eriksson og Carl Erik Skagen ble blant topp 5 med 87,2. Rett i hæla på Drilon kom Peter Bjøkheim og Bredo Moberg med henholdsvis 89,2 og 89.9%

Når det gjelder kamper toppet som sagt Drilon denne tabellen også tett etterfulgt av Henrik med 35, Simon og Peter med 34 kamper. Martin og Carl følger deretter med 33 og 32 kamper. Sist på listen over "30 kamper" finner vi keeper Christoffer Grimstad og toppscorer Stian Kello, begge med 30 kamper hver.

Juniorlaget har satt en meget anseelig mengde med nettsusere i år. Mange av det vakre slaget som man ikke glemmer. Husker best frisparkmålet til Peter i vårkampen mot Rakkestad. Har i ettertid fått beskjed om at han siktet på motsatt kryss men det er sikkert bare ondsinnede rykter. Like utenfor 16 meter finner han det lille hullet han trenger i muren og kliner ballen opp i krysset.


Toppscorer-trio
Totalt har juniorgutta puttet på hele 135 ganger når vi teller med alle kampene. 80 av disse kom i seriekamper og NM. Stian Kello er ubestridt toppscorer og har nettet hele 24 ganger på 30 kamper, noe som gir ett snitt på 0,8 pr kamper. Hakk i hæl på Stian endte Carl med 19 fulltreffere og Peter med 14. Altså står denne 92-trion for over 1/3 del av årets nettsusere.


Vi har i tillegg til masse positiv statistikk også noen mindre hyggelige. Årets råtasser er Martin Ingerø og Mads Haagensen. Unge Ingerø topper statistikken med 4 gule og ett rødt, mens rett bak han finner vi Haagensen med 5 gule. Totalt har vi pådratt oss 22 gule og to røde gjennom hele sesongen


Takker med denne oppsummeringen samtlige juniorgutter for året sesong og ser frem mot ett minnerikt 2010.

Tekst: Arild Skagen
Foto: Arild Skagen
Publisert: 22.11.2009
 Neste A-kamp >   
Kampoppsett/tabell

Billetter/sesongkort
 
 Øvrige kamper >   
Rekrutt:
Junior:

Strupe direkte

Strupe akkurat nå

Overvåking levert av:
GDX

Banestatus: Åpent

Kvik-TV

billig nike free run billig nike free run sko nike free run billig billig nike free billig nike free run dame kjøp nike free run billig billig nike free run norge