Hovedsponsor

Berg Sparebank

Gullsponsor

Halden SpareBank1

Spenst

Kynningsrud

Jensen & Scheele Bil

Cato Ringstad

Halden Arbeiderblad

Umbro

Sølvsponsor

Thon

Haby

BDO

Bronsesponsor

Leif Grimsrud

Odin Media

Radio Prime

Skilt & Fasadehjelpen

Øvrige samarbeidspartnere

Suka Suka klar for Kvik Halden

Av Petter Jacobsen


Jiress Suka Suka, 19 år gammel midtbanespiller fra Stabæk, er klar for spill i Kvik Halden ut sesongen.- Helt fra i vinter har vi vært på utkikk etter en spiller som Jiress. Nå får vi en spiller med gode holdninger og som har lært hva som kreves på dette nivået i Stabæk. Han er kjent med den typen fotball vi ønsker å spille og han øker konkurransen i troppen om en plass på laget, sier en godt fornøyd Kvik-trener Nils Lexerød.

Jiress Suka Suka er født og oppvokst i Den demokratiske republikken Kongo (Kongo-Kinshasa) og kom til Norge i 2006. Han startet sin norske fotballkarriere i Ulefoss i Telemark, før han ble oppdaget og hentet til Stabæk før 2010-sesongen.

I Stabæk har Suka Suka vært fast inventar på klubbens andrelag i 2. divisjon og har blant annet spilt mot Kvik Halden i fire seriekamper. Nå gleder han seg til å bidra til at Kvik Halden spiller i 2. divisjon også neste sesong.


Her stopper Jiress Suka Suka en stor målsjanse for Dino Mulac i fjorårets oppgjør mellom Stabæk 2 og Kvik Halden på Nadderud stadion. Stabæk 2 vant forøvrig 2-1

- Det skal bli spennende å prøve noe nytt og jeg tror jeg kan ha godt av et miljøskifte. Jeg er en lagspiller, en spiller som liker å gjøre andre gode og en spiller som liker å være sjef og ta ansvar på banen, sier Suka Suka, som håper å finne seg en plass på Kviks midtbane.

- Jeg har spilt på mange posisjoner på banen, men det er som sentral midtbane jeg trives aller best.

19-åringen skrev under en halvtårs-kontrakt med Kvik Halden i dag og er sannsynligvis med i troppen mot Birkebeineren på søndag, selv om treneren ikke kan love ham spilletid.

- Vi skal gi Jiress tid til å finne sin plass i laget. Han har ikke spilt fotball på en måned og mangler kamptrening. Men han har absolutt potensiale til en plass i førsteelleveren, sier Lexerød, som forteller at begge parter ønsker å bruke dette halvåret på å bli bedre kjent før man tar stilling til videre samarbeid.

Økonomisk sett er dette en avtale som er godt innenfor det handlingsrommet som klubben har satt for denne sesongen.

Vi ønsker Jiress Suka Suka velkommen til Kvik Halden!

Følg Kvik Halden på Facebook!Tekst: Petter Jacobsen
Foto: Petter Jacobsen
Publisert: 08.07.2013
 Neste A-kamp >   
Kampoppsett/tabell

Billetter/sesongkort
 
 Øvrige kamper >   
Rekrutt:
Junior:

Strupe direkte

Strupe akkurat nå

Overvåking levert av:
GDX

Banestatus: Åpent

Kvik-TV

billig nike free run billig nike free run sko nike free run billig billig nike free billig nike free run dame kjøp nike free run billig billig nike free run norge