Hovedsponsor

Berg Sparebank

Gullsponsor

Halden SpareBank1

Spenst

Kynningsrud

Jensen & Scheele Bil

Cato Ringstad

Halden Arbeiderblad

Umbro

Sølvsponsor

Thon

Haby

BDO

Bronsesponsor

Leif Grimsrud

Odin Media

Radio Prime

Skilt & Fasadehjelpen

Øvrige samarbeidspartnere

Er det bare Østfold som kan utfordre Raufoss?

Av Administrasjonen


Det er fortsatt 60 poeng å spille om i årets 2. divisjon avdeling 2, men allerede er det flere tendenser som gir en pekepinn på hvordan sesongen kan ende.

Før sesongen var tabelltipsene mange, men relativt samstemte.
-En av tidenes sterkeste 2. divisjonsavdelinger- Var noe mange ga uttrykk for, oss inkludert.
Raufoss, Notodden, Fram Larvik og Alta var de lagene de aller fleste så på som toppkandidatene. Moss og Nybergsund/Trysil var utfordrere til storfavotittene, mens Kvik Halden og Gjøvik/Lyn var potensielle topplag.

Med resultatene hittil er det lett å være bastant, men man skal ikke lengre tilbake enn 2013 hvor Asker ledet serien med full pott etter 8 serierunder, men endte til slutt som nummer to bak Bærum som rykket opp.

2. divisjon er en liga hvor det er lite som skiller topp fra bunn. Dette er ofte fordi de aller fleste lag sine tropper er sammensatt av 10-15 etablerte spillere, mens resten av troppen er unge og lovende spillere.
Dermed kan et antatt svakere lag være fullt på høyde med eller bedre enn antatte topplag i enkeltkamper hvis skade- og karantenesituasjonen er i deres favør.
Om det er det som er grunnen til de mange overraskende resultatene i vår avdeling til nå i sesongen skal ikke vi konkludere med, men det kan være en av årsakene.

Raufoss
Har startet sesongen sterkt, både resultatmessig og i spill. Full pott på 6 kamper er i seg selv imponerende, og hvis man legger til målforskjellen 23-2, så er det ingen tvil om at Raufoss mener alvor i 2015.
Et solid, godt organisert og fysisk robust lag som blir svært vanskelig for enhver motstander i årets sesong.

Alta
Var før sesongen kanskje den største favoritten, mye med tanke på deres lange erfaring med opp- og nedrykk mellom 1. og 2. divisjon. Til nå har de derimot ikke vært overbevisende, med varierende resultater og en tydelig defensiv utfordring. Kun 3 lag har sluppet inn flere mål enn Alta så langt.
Alta er allerede 10 poeng bak Raufoss og må finne formen veldig raskt hvis de skal ha forhåpninger om å komme tilbake til 1. divisjon i 2016.

Fram Larvik
Kanskje det laget som satset hardest på opprykk. Mange signeringer, flere av de fra sterkere ligaer enn 2. divisjon og flere av de fra utlandet. Derfor må det være en svært skuffet klubb som nå er 10 poeng bak teten. Har etter rapportene vært noe uheldig i et par av kampene sine de ikke har vunnet, men selv om disse marginene skulle rette seg opp i løpet av sesongen, så kommer det til å bli tøft å hente inn 10 poeng på Raufoss.

Notodden
Den største skuffelsen så langt, står med fattige 5 poeng etter 6 kamper og har gått på smeller mot både topplag og bunnlag. Har en aldrende stall med mye kvalitet, men har til nå slitt voldsomt med skader og ikke vært i nærheten av å henge med i teten.
Selv om opprykk nok allerede er utenfor rekkevidde, så vil Notodden være en vanskelig motstander for de fleste utover sesongen etter hvert som deres etablerte spillere er tilbake fra skader og i god form.

Nybergsund/Trysil
Endte på 5 plass i 2014, og var så sent som i 2011 et 1. divisjonslag.
Før sesongen hentet de inn sterke navn i Jarl Andre Storbæk og Remond Mendy. Starten har nok vært ekstremt skuffende, og for de fleste svært overraskende. 2 poeng på 6 kamper og hele 17 baklengsmål kan være grobunn for dystre spådommer, men sjansene er store for at Nybergsund/Trysil vil heve seg utover sesongen.

Gjøvik/Lyn
Var før sesongen tippet høyt oppe og var også selv optimistiske om egne sjanser, starten var derimot helt elendig med 4 strake tap.
De to siste kampene har derimot gitt sterke seire mot Alta og Notodden, i tillegg har laget beseiret selveste Vålerenga i cupen.
Kvalitet har laget utvilsomt, om de fortsetter formstigningen kan de bli en utfordrer til de 3-4 øverste plassene på tabellen.

Moss
Var ikke blant de største favorittene før sesongen, bortsett fra i sine egne lokalaviser, hvor de var hauset voldsomt opp.
Har startet sterkt resultatmessig, med mange jevne kamper som har vippet i deres favør. Spesielt borteseire mot Fram Larvik og Notodden er imponerende av Mossingene.
Laget har hatt store utskiftninger fra fjorårets topplag, og har i tillegg lagt om spillestilen. Hvis Moss beholder den sterke egenskapen med å avgjøre jevne kamper til sin fordel og i tillegg får samspilt et relativt nykomponert lag, da kan Moss fort være den største utfordreren til Raufoss.

Kvik Halden
Få hadde Kvik Halden som en toppfavoritt før sesongen, men laget har utvilsomt jobbet hardt og målrettet gjennom vinteren.
Hele 17 av 21 spillere i troppen er fra Halden eller en nabokommune til Halden, og snittalderen er på lave 21 år. Definitivt et lag i utvikling og et lag for fremtiden.
Laget har en klar policy om å fokusere på prestasjonsmål fremfor resultatmål. For trener Glenn Ståhl og assistent Kjetil Andreassen handler det om å utvikle laget og individene uke for uke, og å gjøre gode prestasjoner. Kvik Halden skal i hver kamp være det laget som vil mest, løper mest og er best organisert.
Hvor høyt på tabellen Kvik Halden kommer i 2015 er vanskelig å tippe, men at klubben er i ferd med å bygge opp et potensielt opprykkslag på sikt er det vanskelig å argumentere i mot...

Raufoss virker som en soleklar favoritt til opprykket i øyeblikket, men med 20 kamper igjen er serien langt fra avgjort!

Foto: Christer Markgren
Publisert: 27.05.2015
 Neste A-kamp >   
Kampoppsett/tabell

Billetter/sesongkort
 
 Øvrige kamper >   
Rekrutt:
Junior:

Strupe direkte

Strupe akkurat nå

Overvåking levert av:
GDX

Banestatus: Åpent

Kvik-TV

billig nike free run billig nike free run sko nike free run billig billig nike free billig nike free run dame kjøp nike free run billig billig nike free run norge