Hovedsponsor

Berg Sparebank

Gullsponsor

Halden SpareBank1

Spenst

Kynningsrud

Jensen & Scheele Bil

Cato Ringstad

Halden Arbeiderblad

Umbro

Sølvsponsor

Thon

Haby

BDO

Bronsesponsor

Leif Grimsrud

Odin Media

Radio Prime

Skilt & Fasadehjelpen

Øvrige samarbeidspartnere

Punktum. Ingen finale

Av Petter Jacobsen


Det var aldri noen tvil på Aker stadion. Kvik Halden tapte den historiske NM-åttendelsfinalen mot Molde med sifrene 3-0.

- Vi har ikke reist hit for å være turister. Vi er her for å avansere, sa Glenn Ståhl før kampstart i Kvik Haldens første 4. runde-kamp i Cupen på 78 år.

Men da dommer Trond Ivar Døvle blåste i gang kampen ble Kvik-spillerne stående som statister. Molde spilte ball i hatt med Kvik Halden i åpningsminuttene, og Ola Kamara sendte vertene fortjent i ledelsen etter bare elleve minutter.

Omgangen var halvspilt da Tommy Høiland gikk ned innenfor sekstenmeteren og Molde fikk straffespark. Det så billig ut fra hundre meters hold, men både dommer og assistentdommer var sikker i sin sak. Høiland sendte Heier til høyre og ballen til venstre. Molde ledet 2-0.

Drilon Turkaj var Kvik Haldens bestemann på Aker stadion. Kanskje spilte han seg inn i neste seriekamps startoppstilling med sin positive opptreden mot stjernegalleriet til Molde. Turkaj kunne også vært mannen som fikk hull på landslagskeeper Ørjan Nyland. Men forsøket etter 29 minutter ble mesterlig reddet, mens skuddforsøket etter 36 minutter ble for svakt og enkel kost for Nyland.

Like før pause burde definitivt Ola Kamara økt ledelsen for Molde, men sørget istedenfor å lage en Youtube-hit av sin egen avslutning.

Se missen her

I andre omgang var det stort sett powerplay på Kviks banehalvdel, men Joacim Heier stoppet det ene skuddforsøket etter det andre. Spikeren i kista kom etter 65 minutter da Ole Strømsborg var uheldig og headet ballen i eget nett.

Dardan Mehmeti var nærmest scoring for Kvik Halden i andre omgang med en heading i stolpen på et hjørnespark, men det ble i grunn en kjedelig og hendelsesfattig avslutning på kampen.

Molde vant fullt fortjent uten å anstrenge seg mer enn nødvendig. Så absolutt som forventet på forhånd, men likevel litt skuffende av et Kvik-lag som var veldig tafatt i åpningen av kampen. På det første målet var Kvik-forsvaret utspilt, men at de to neste målene kom på et straffespark og et selvmål var selvsagt også litt typisk for et Kvik-lag som måtte ha spilt over evne for å matche Molde.

Et Molde-lag som skal ut i Champions League-kvalifisering i midten av juli. Det sier litt. For Kvik Haldens del har årets Norgesmesterskap uansett vært et eventyr og en kjempeinspirasjon for sesongen videre. La oss håpe det ikke blir 78 år til neste gang vi ser Kvik Halden i 4. NM-runde.

Neste, og siste seriekamp før sommerferien, spilles borte mot Gjøvik-Lyn lørdag kl. 16:00.

4. NM-runde. Foto: Petter Jacobsen

Posted by Kvik Halden Fotballklubb on 24. juni 2015


Se høydepunktene her

Sjekk kampfakta her

Følg Kvik Halden på Facebook!
Publisert: 24.06.2015
 Neste A-kamp >   
Kampoppsett/tabell

Billetter/sesongkort
 
 Øvrige kamper >   
Rekrutt:
Junior:

Strupe direkte

Strupe akkurat nå

Overvåking levert av:
GDX

Banestatus: Åpent

Kvik-TV

billig nike free run billig nike free run sko nike free run billig billig nike free billig nike free run dame kjøp nike free run billig billig nike free run norge